Видовий склад основних шкідників у насадженнях персика Півдня України - Юдицька, Ірина Валеріївна; Розова, Лідія Володимирівна (Херсон : ІЗЗ НААН, 2022)
У структурі плодових насаджень Півдня України домінуюче положення займають кісточкові культури. Серед них однією із скороплідних є персик, плоди якого відзначаються високими смаковими якостями. Видовий і кількісний склад шкідників у плодових насадженнях, в тому числі і персика, не є стабільним і залежить від віку садів, сортового складу. Формування ентомокомплексу багаторічних насаджень починається з моменту закладки саду та продовжується протягом всього періоду їх вирощування під впливом біотичних та абіотичних факторів, внесенням з посадковим матеріалом, дією пестицидів, шляхом міграції з прилеглих територій та ін.
Юдицька І. В., Розова Л. В. Видовий склад основних шкідників у насадженнях персика Півдня України. Наукові аспекти формування сучасних агротехнологій – інновації молодих вчених для забезпечення сталого розвитку агропромислового комплексу : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції молодих вчених, присвяченої Дню науки, м. Херсон, 20 травня 2022 р. Херсон : ІЗЗ НААН, 2022. С. 77-79.
Keywords: кісточкові культури; персик; шкідники; польові дослідження; плодові культури