Особливості розрахунку критерію Рейнольдса для мехатронних вузлів, що застосовують в мобільних енергетичних засобах - Сельська, А. А. (ТДАТУ, 2019)
У мобільних енергетичних засобах сільськогосподарського призначення застосовуються різні конструкції мехатронних вузлів, через які рухається робоча рідина. Хоча цей рух прийнято характеризувати критерієм або числом Рейнольдса Re, пропорційним швидкості руху рідини v та діаметром каналу d, де вона рухається, конструкція вузла може суттєво впливати на способи визначення цих параметрів і, отже, на складність виразу для обчислення Re. Найбільш просто розрахувати Re для трубопровода [1]. Тут v – це усереднена за його перерізом швидкість руху рідини, а d – еквівалентний діаметр, який для круглого перерізу збігається з його звичайним діаметром. Для щілинного або площинного каналаd рівний входу в трубопровід можна знехтувати, то потік рідини вважається ламінарним
Keywords: мобільні енергетичні засоби; мехатронні вузли; число Рейнольдса Re