Заощадження коштів шляхом нагрівання води від сонця - Удовиченко, К. О.; Гулевський, Вадим Борисович; Гулевский, Вадим Борисович; Hulevskyi, Vadym (ТДАТУ, 2020)
Використання геліосистем з метою нагріву води підтримує тенденцію використання «зеленої» енергії. Використовуючи енергії сонця ми суттєво економимо кошти не витрачаючись на електрику або газ, який міг використовуватись для підігріву води. У разі укрупнення мережі геліосистеми можливе використання енергії сонця для опалення будівель внаслідок циркуляції гарячої води по трубам, що фактично є шляхом до енергетичної незалежності.
Keywords: термосифонна геліосистема Акек; сонячні колектори; електричний водонагрівач; використання енергії сонця; геліосистема