Практикум з електричних машин: машини постійного струму і трансформатори: навчальний посібник - Галько, Сергій Віталійович; Носань, Сергій Вікторович; Мірошник, Олександр Олександрович (Харків : ДБТУ, 2026)
У практикумі представлено основні теоретичні положення і методику виконання лабораторних робіт з дослідження електричних машин: генераторів і двигунів постійного струму та силових трансформаторів. У додатках наведено технічні дані сухих силових трансформаторів з литою ізоляцією та електродвигунів постійного струму. Практикум призначений для наукових, науково-педагогічних працівників і здобувачів вищої освіти зі спеціальності G3 «Електрична інженерія» вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації. Може бути корисним фахівцям, які працюють у галузі проєктування, ремонту та експлуатації електричних машин.
Keywords: дослідження електричних машин; Генератори; двигун постійного струму; силовий трансформатор; спеціальність G3 «Електрична інженерія»