Розробка технології плодово-ягідного пюре для дитячого харчування : кваліфікаційна робота ОС «Магістр» : спец. 181 Харчові технології ОПП «Індустрія здорового харчування» - Чугунова, Тетяна Миколаївна (Запоріжжя: ТДАТУ, 2026)
У кваліфікаційній роботі проаналізовано наукові джерела з виробництва плодово-ягідних пюре, досліджено харчову цінність авокадо та чорної смородини, обґрунтовано доцільність їх поєднання у продуктах дитячого харчування. Розроблено технологічну та апаратурно-технологічну схеми пюре, визначено оптимальні параметри обробки та рецептурні співвідношення компонентів. Проведено експериментальні дослідження органолептичних і фізикохімічних властивостей зразків, встановлено їх відповідність вимогам ДСТУ та високу біологічну цінність продукту. Запропоновано рекомендації щодо впровадження технології у виробничих умовах. Здійснено економічне обґрунтування удосконаленої технології та аналіз охорони праці на підприємстві.
Keywords: дитяче пюре; авокадо; чорна смородина; функціональні властивості; технологія виробництва; органолептична оцінка