Особливості використання гідростатичних трансмісій в сільськогосподарському виробництві - Духняк, О. (ТДАТУ, 2021)
Гідростатична трансмісія (ГСТ) - це замкнута гідросистема, яка складається з одного або декількох гідронасосів і одного або декількох гідромоторів. Призначена для передачі механічної енергії обертання від валу двигуна до виконавчого органу машини, за допомогою безступінчастого регульованого по величині і напрямку потоку робочої рідини.
Keywords: гідрооб'ємна трансмісія; механічна енергія; гідростатична трансмісія; гідросистема; гідронасоси; гідромотори