Формування туристичної привабливості Закарпатської області : кваліфікаційна робота ОС «Магістр»: спец. 242 Туризм і рекреація ОПП «Туризм» - Бікулов, Олег (Запоріжжя: ТДАТУ, 2026)
У сучасному світі туризм виступає однією з ключових сфер економіки, що стимулює розвиток інфраструктури, залучення інвестицій, збільшення зайнятості населення та формування позитивного іміджу регіонів. Особливо це актуально для країн із багатим культурно-природним потенціалом, серед яких Україна. Незважаючи на виклики, зокрема пандемію та військові дії, туризм в Україні зберігає стратегічне значення як інструмент розвитку регіонів, особливо західних, які є менш уразливими до воєнних дій і можуть стати точками вхідного внутрішнього туризму. Наприклад, аналіз тенденцій розвитку туристичної індустрії України в кризових умовах показує, що відновлення міжнародного туризму супроводжується переорієнтацією на внутрішні ринки, цифрові технології та нові туристичні продукти.
Keywords: туризм; розвиток туризму; внутрішній туризм; туристична привабливість