Вдосконалення дистанційної освіти в вищому навчальному закладі України - Кулєшов, Сергій Олександрович; Кулешов, Сергей Александрович; Kulieshov, Serhii (My University, 2018)
На сьогодні дистанційне навчання грає досить важливу роль в розвитку української вищої освіти. Розробка дистанційних курсів вимагає від їх авторів постійного підвищення педагогічної кваліфікації, а процес модернізації сучасної освіти невід’ємно пов'язаний із широким застосуванням інформаційно-комунікативних технологій (ІКТ) в освітньому процесі, хоча власні специфічні науково-методичні можливості віртуального середовища вивчені далеко не повною мірою й приховують величезний потенціал. Сучасний український ринок освітніх послуг на даний момент пропонує широкий спектр освітніх послуг з найрізноманітніших спеціальностей із застосуванням різних видів ІКТ, віртуальних середовищ (в області економіки, будівництва, медицини і т.д.), ігрових освітніх програм тощо. Усе це надає широкий спектр можливостей віртуального очно- заочного й самоосвіти.
Keywords: дистанційна освіта; інформаційно-комунікативні технології; викладач; університет