Удосконалення технології виготовлення м'ясорослинних консервів з підвищеним вмістом грибів (23ХТД. 12912852.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» - Прокопенко, Володимир (Запоріжжя : ТДАТУ, 2025)
В кваліфікаційній роботі виконано аналітичний огляд літератури за темою функціональної придатності продукції продукції з додаванням грибів, стан ринку м’ясо-рослинних консервів, проаналізовано існуючий асортимент м’ясо-рослинних консервів, визначено вимоги нормативних документів щодо показників якості та безпеки такої продукції, досліджено варіанти удосконалення технологічного процесу, складено базу даних щодо харчової та біологічної цінності сировини, визначено органолептичні відмінності консервів зі шматочками свинини та грибами гливи у наступних співвідношеннях 50:50, 40:60, 30:70, обгрунтовано економічну ефективність удосконаленої технології та розроблено питання з охорони праці на проектованому підприємcтві.
Keywords: м’ясо свинини; м’ясо-рослинні консерви; плодові тіла гливи звичайної; органолептичний аналіз; білок; консистенція