Перетворювач асинхронного електроприводу підвищеної частоти - Біляєва, А. С. (ТДАТУ, 2021)
Поширення регульованого електроприводу в промисловості отримало з одного боку завдяки експлуатаційним перевагам і гнучкості, які надає електропривод, а з іншого– удосконаленню і здешевленню відповідного обладнання, яке забезпечується сучасними засобами і принципами перетворення і регулювання електричної енергії. Одним з найбільш перспективних є регульований електропривод з короткозамкненим асинхронним двигуном, який живиться від транзисторного інвертора напруги – регулювання напругою здійснюється за принципом широтно-імпульсної модуляції (ШІМ).
Keywords: схема перетворювача частоти; електропривод; електродвигун; живлення електродвигуна; напруга