ТДАТУ : від реального училища до університету : презентація з історії МІМСГ-ТДАТА-ТДАТУ (1932...) - Білоцька, Ольга Миколаївна; Bilotska, Olha (Запоріжжя: ТДАТУ, 2024)
Велична історія, багатотисячна кількість випускників, відомі науковці, висока громадянська позиція та любов до рідної землі – все це Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного. Жодна більш-менш значна подія в житті суспільства або окремо взятого колективу не відбувається ПОЗА ЗВ'ЯЗКОМ З ІСТОРИЧНОЮ ЕПОХОЮ, з тим періодом часу, коли воно відбувається. Сучасний Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного створювався протягом століття. ТДАТУ, а вірніше його ПЕРЕДВІСНИКИ: реальне училище, профтехшкола, технікуми існували в 3-х державах: Російська Імперія (до 1917 р.), СРСР ( до 1991р.), незалежна Україна.
TDATU: from a real school to a university.
Keywords: історія МІМСГ-ТДАТА-ТДАТУ; ТДАТУ (1932-2024 рр.); видатні випускники ТДАТУ; ректори ТДАТУ; заснування та становлення ТДАТУ; Грінчак Юрій Львович - перший керівник інституту