Гендерні аспекти мовної поведінки викладача закладу вищої освіти - Тараненко, Галина Григорівна; Тараненко, Галина Григорьевна; Taranenko, Halyna; Алімова, І. О. (Slovo\Word, 2018)
Наприкінці ХХ століття гендерні дослідження стають особливим напрямком дослідження, що було спричинене як соціальними змінами, так і зміною наукової парадигми. Значний вплив на вказані процеси здійснило й становлення фемінізму. Завдяки означеним процесам стало можливим дослідження гендерних особливостей мовної поведінки і, зокрема, у закладах вищої освіти, що уможливлює більш ґрунтовне соціально-психологічне вивчення викликів, що постають як перед особистістю, яка навчається, так і перед особистістю, яка навчає.
Keywords: гендерні дослідження; мовна поведінка; «жіноча» мова; мова чоловіків; ситуації білінгвізму; гендерні особливості мовної поведінки