Звіт про науково-дослідну роботу. Обґрунтування антистресових прийомів в інтенсивних ресурсозберігаючих технологіях вирощування зернових, бобових і олійних культур у Степовій зоні України (проміжний) - Єременко, Оксана Анатоліївна; Еременко, Оксана Анатольевна; Yeremenko, Oksana; Тодорова, Людмила Володимирівна; Тодорова, Людмила Владимировна; Todorova, Liudmyla; Колесніков, Максим Олександрович; Колесников, Максим Александрович; Kolesnikov, Maksym; Покопцева, Любов Анатоліївна; Покопцева, Любовь Анатольевна; Pokoptseva, Liubov; et al. (Мелітополь: ТДАТУ, 2018)
Звіт про НДР: 98 с., 29 рис., 10 табл., 173 джерела. Об’єкти досліджень: - процес формування проростків пшениці озимої під впливом регуляторів росту та різнокомпонентних протруйників; - процес формування врожайності та якості насіння соняшнику. Мета роботи: оптимізувати продукційний процес рослин пшениці озимої, соняшнику та гороху щодо реалізації біологічного потенціалу врожайності та якості насіннєвого матеріалу через використання новітніх агроприйомів вирощування. Методи досліджень: загальнонаукові (аналіз, синтез, спостереження, порівняння, вимірювання тощо) та спеціальні (лабораторний, польовий, експедиційний).
Keywords: пшениця озима; соняшник; горох; регулятор росту рослин; гідротермічні умови; протруйник; мінеральне живлення; ріст та розвиток рослин; урожайність; фотосинтетична діяльність