Припливна енергія світового океану, як джерело альтернативної електроенергетики - Мельник, Олександр Олексійович; Мельник, Александр Алексеевич; Melnyk, Oleksandr; Цвентух, М. Ю. (My University, 2020)
Стаття присвячена застосуванню енергії Світового океану, через вичерпання традиційних енергоносіїв, або їх шкідливості для довкілля. Проте позитивні аспекти можуть нівелюватися негативними: відносно невеликим числом прибережних місць в світі, де приливний діапазон є достатньо великим, щоб забезпечити ефективну експлуатацію обладнання; нерегулярністю роботи та необхідністю поєднання з роботою іншими електричними станціями тощо. Але прогрес технологій щодо ПЕС зможе повністю замінити традиційні джерела електроенергії у світі.
Keywords: енергія морів та океанів; припливні електростанції; ефективність; екологія; Україна