Алгоритм імітаційної моделі функціонування насосної станції підкачування зрошуваних меліорацій - Мовчан, Сергій Іванович; Мовчан, Сергей Иванович; Movchan, Serhii (ТДАТУ, 2019)
UK: В статті розглянуто питання продуктивності праці для систем зрошуваного землеробства за рахунок впровадження однієї із форм інформаційних технологій, яке вирішуються рівнем збору, обробки та використання значної кількості даних, що визначають роботу насосів і насосних станцій систем зрошуваного землеробства. Насоси і насосні станції є важливою і відповідальною складовою одиницею систем зрошуваного землеробства. Від їх надійної та ефективної роботи залежать техніко-економічні показники системи використання води при зрошенні. насосних станцій систем зрошуваного землеробства: головна насосна станція (ГНС), перекачуючи насосна станція (ПНС) і насосні станції підкачки (НСП). RU: В статье рассмотрены вопросы производительности труда для систем орошаемого земледелия за счет внедрения одной из форм информационных технологий, которое решаются уровнем сбора, обработки и использования значительного количества данных, определяющих работу насосов и насосных станций систем орошаемого земледелия. Насосы и насосные станции является важной и ответственной составляющей единицей систем орошаемого земледелия. От их надежной и эффективной работы зависят технико-экономические показатели системы использования воды при орошении. насосных станций систем орошаемого земледелия: главная насосная станция (ГНС), перекачивая насосная станция (ПНС) и насосные станции подкачки (НСП). EN: The article considers the issues of labor productivity for irrigated agriculture systems through the introduction of one of the forms of information technology, which is solved by the level of collection, processing and use of a significant amount of data that determine the operation of pumps and pumping stations of irrigated agriculture systems. Pumps and pumping stations are an important and responsible component of irrigated farming systems. The technical and economic indicators of the water use system for irrigation depend on their reliable and efficient operation. pumping stations for irrigated farming systems: the main pumping station, a pumping pumping station, and pumping pumping stations. The pumping station provides automatic filling of the pressure pipe network, ensures the operation of the pump unit with a maximum efficiency both during the filling of the pipeline and during the main operation, which reduces the length of the filling period of an empty pipeline and saves energy.
Алгоритм имитационной модели функционирования насосной стации подкачивания мелиораций орошения
Algorithm of the simulation model of functioning of a pumping station of pumping of irrigation recycling
Keywords: інформаційні технології; математичний об’єкт; геоінформаційні системи; напірно-витратна характеристика; імітаційна модель; програмно-інформаційний комплекс; головна насосна станція; перекачуюча насосна станція; насосна станція підкачки; информационные технологии; математический объект; геоинформационные системы; напорнорасходная характеристика; имитационная модель; программно-информационный комплекс; главная насосная станция; перекачивающая насосная станция; насосная станция подкачки; information technology; mathematical object; geoinformation systems; head-flow characteristic; simulation model; software-information complex; main pumping station; pumping pumping station; pumping station