Удосконалення менеджменту торговельного підприємства : кваліфікаційна робота здобувача ОС «Магістр» : спец. 073 Менеджмент ОПП «Менеджмент» - Жила, Дарʼя Сергіївна (Запоріжжя: ТДАТУ, 2026)
Обʼєктом дослідження є організаційні та управлінські процеси торговельного підприємства «Сільпо». Предметом дослідження сукупність теоретичних, методичних та прикладних аспектів управління торговельним підприємством, які визначають ефективність його діяльності, забезпечують організацію внутрішніх процесів, прийняття управлінських рішень і адаптацію до змін ринкових умов. Особлива увага приділяється взаємодії структурних підрозділів, плануванню ресурсів, організації обслуговування клієнтів та впровадженню сучасних методів управління з метою підвищення продуктивності та конкурентоспроможності підприємства. Мета кваліфікаційної магістерської роботи - є розробка пропозицій щодо оптимізації управлінських процесів торговельного підприємства з урахуванням сучасних тенденцій розвитку ринку та специфіки його діяльності. Методи проведення досліджень: до основних методів належать аналіз наукової та спеціальної літератури, фінансово-економічний аналіз діяльності підприємства, SWOT-аналіз для виявлення сильних та слабких сторін управління, порівняльний аналіз для оцінки ефективності менеджменту, систематизація та узагальнення отриманих даних, а також метод експертних оцінок, що дозволяє об’єктивно оцінити управлінські процеси та сформувати практичні рекомендації щодо їх удосконалення. Основні результати дослідження (наукові, практичні): - - аналіз теоретичних аспектів менеджменту; оцінка підприємства; - організаційної структури та управлінських процесів виявлення проблем і слабких місць у системі управління ТП «Сільпо»; - розробка практичних рекомендацій щодо удосконалення управління торговельного підприємства - оцінка ефективності запропонованих заходів з удосконалення менеджменту підприємства.
Keywords: менеджмент; торговельне підприємство; організаційна структура; управлінські процеси; конкурентоспроможність; ефективність