Оцінка ефективності реалізації альтернативних бізнес-проектів за зміни ставки дисконтування грошових потоків та строків їх використання - Трусова, Наталя Вікторівна; Трусова, Наталья Викторовна; Trusova, Natalia (ТДАТУ, 2019)
У статті розглянуто підходи до оцінки ефективності реалізації альтернативних проектів на основі динамічних методів, що враховують фактор часу. Розкрито сутність кожного показника, окреслено характеристики та особливості розрахунку. Зазначено, що вибір ставки дисконтування є важливим етапом прийняття управлінських рішень у процесі інвестування. Проаналізовано доцільність застосування загальноприйнятих назв показників, зокрема, чистої теперішньої вартості, внутрішньої ставки доходності. Запропоновано ітераційний метод розрахунку періоду окупності для альтернативних бізнес-проектів, що характеризуються інтервальним інвестуванням в галузі птахівництва.
Keywords: інвестиційний проект; ставка дисконтування; чиста теперішня вартість; індекс доходності; період окупності; внутрішня ставка доходності