Енергоємність процесу розкидання рулонів стебельчастих матеріалів кормороздавачем КТУ-10А з ножовими бітерами - Парієв, А. О.; Дробишев, О. О.; Коротченко, Т. М.; Болтянський, Борис Володимирович; Болтянский, Борис Владимирович; Boltianskyi, Borys (My University, 2021)
Енергоємність процесу розкидання відокремленого підстилкового матеріалу до стійла (бокса) становила Е = 1,2 - 3,8 кДж/кг та збільшувалася із зменшенням кута, що доповнює до 90о кут встановлення пальців відносно радіуса αо з 80 до 40о, що вказує на існуючий оптимальний кут встановлення пальців роторного барабану, який знаходиться у межах 60-65о.
Keywords: кормороздавач КТУ-10А; солом’яна підстилка; продуктивність; ножові бітери