Розвиток лідерських та управлінських компетентностей у здобувачів освіти спеціальності «Туризм і рекреація» в умовах сталого розвитку освіти : кваліфікаційна робота ОС «Магістр»: спец. 242 Туризм і рекреація ОПП «Туризм» - Абрасимова, Олена Петрівна (Запоріжжя: ТДАТУ, 2026)
Сучасна система освіти в Україні та світі дедалі більше орієнтується на розвиток компетентнісних моделей підготовки фахівців, що відповідають вимогам сталого розвитку та динамічних умов ринку праці. Для здобувачів спеціальності «Туризм і рекреація» особливо важливим є формування лідерських та управлінських компетентностей, які забезпечують здатність ефективно керувати туристично-рекреаційними проектами, адаптуватися до змін зовнішнього середовища та реалізовувати стратегічні цілі організацій у галузі туризму. Актуальність обумовлюється також міжнародними освітніми стандартами, які передбачають підготовку фахівців з розвинутими управлінськими та лідерськими навичками, а також зумовлена потребою туристичної галузі у висококваліфікованих управлінцях, здатних приймати ефективні рішення в умовах сталого розвитку.
Keywords: лідерські компетентності; управлінські компетентності; туризм; рекреація