Методика комп’ютерного проектування тривимірних моделей будівель - Оленич, Д. І.; Вєдєнєва, А. О.; Дмитрієв, Ю. О. (My University, 2018)
Забезпечення ефективної роботи аварійно-рятувальних підрозділів базується та відпрацюванні навичок не тільки на конкретних об’єктах, а, й на тренажерах та симуляторах. Таких підхід дозволяє значно скоротити матеріальні та часові витрати на навчання. Відпрацювання методів аварійно-рятувальних заходів (а саме гасіння пожеж будівель), на наш погляд, доцільно проводити на основі використання фотореалістичних комп’ютерних моделей ціх самих будівель. В роботі представлено методику комп’ютерного моделювання тривимірних моделей будівель загального призначення на прикладі комп’ютерного проектування конкретної будівлі (а саме – будівлі головного корпусу Таврійського державного агротехнологічного університету). Для впровадження зазначеного проекту було необхідно отримати із архивів креслення планів поверхів головного корпусу ТДАТУ.
Keywords: забезпечення ефективної роботи; комп’ютерні моделі; проект; модель будівлі; фотореалістична модель; 3D модель будівлі; навчання; план поверхів; програма AUTOCAD; програмне середовище