Підвищення ефективності мікрозрошення плодових культур на півдні України - Горбач, M. М.; Козлова, Лілія Валентинівна; Козлова, Лилия Валентиновна; Kozlova, Liliia (My University, 2012)
UK: У насадженнях персика та яблуні при використанні розрахункового методу визначення строків і норм подивів, який забезпечує оптимальний водний режим ґрунту, відмічено підвищення ефективності мікрозрошення та продуктивності плодових дерев. Більш ефективним був полив, призначений за різницею між розрахунковою випаровуваністю (Е) та кількістю опадів (О) у садах вищеназваних культур — 100 і 90 % відповідно. RU: В насаждениях персика и яблони при использовании расчетного метода определения сроков и норм поливов, который обеспечивает оптимальный водный режим почвы, отмечено повышение эффективности микроорошения и продуктивности плодовых деревьев. Более эффективным был полив, назначенный по разнице между расчетной испаряемостью (Е) и количеством осадков (О) в садах вышеназванных культур — 100 и 90 % соответственно. EN: The usage of calculating method for determining terms and norms of irrigation in peach and apple orchards provides the optimal soil water regime and increases the microirrigation efficiency and fruit trees productivity. More effective watering regime appeared that with setting watering according to the difference between the calculated evaporation (E) and precipitation quantity (P) in the mentioned crops orchards —100 and 90 % (E-O) respectively.
Increasing of fruit crop microirrigation efficiency in the Ukraine’s southern steppe
Keywords: насадження персика; насадження яблуні; норми поливів; водний режим ґрунту; ефективність мікрозрошення; нестача вологи; краплинний спосіб; випаровуваність; чорнозем; шар грунту