Забезпечення питною водою м. Мелітополь - Чалухіді, Д.; Ганчук, Максим Миколайович; Ганчук, Максим Николаевич; Hanchuk, Maksym (Мелітополь: ТДАТУ, 2019)
Місто Мелітополь є другим за кількістю населення містом Запорізької області. Водокористування міста складає 18,1 тис. м3/добу [3]. Саме тому, питання забезпечення жителів якісною питною водою гостро стоїть перед міською адміністрацією. Основними проблемами м. Мелітополь в цьому напрямі є його фізико-географічне розташування на південному-сході країни (середня температура – +23°С, мала кількість опадів – 350-450 мм [4], глибоке залягання підземних вод – сарматський водоносний горизонт – 39-102 м., бучацький – 266-322 м., крейдовий – 396-654 м. [1]), відсутність поблизу великих (повноводних) річок, а також застаріле та технічно зношене обладнання для водопостачання
Keywords: Мелітополь; питна вода; водовикористання; фізико-географічне розташування; водопостачання; якість води