Проблеми вибору програмного забезпечення для діджиталізації бізнес-процесів оптово-торгівельних підприємств - Трачова, Дар'я Миколаївна; Давидюк, Т. В.; Демчук, Олена Миколаївна; Trachova, Daria; Davydiuk, T.; Demchuk, Olena (Запоріжжя : ТДАТУ, 2022)
UA: Сучасний рівень діджиталізації бізнес-процесів вимагає від підприємства розробки концепції оптимального поєднання з метою найефективнішого використання сукупності програмних продуктів для ведення бізнесу. Складність самого процесу вбачається у комплексності та різнобічності поставленого завдання що ускладнює процес обгрунтованого вибору. Учасники процесу зазвичай мають однобічну уяву про вимоги та умови застосування таких програмних продуктів (технічної та економічної складової). В статті узагальнено структуру цих знань за допомогою експертів, побудовано їх формальний опис, та на основі отриманих результатів створено прототип продукційної системи. Далі отримані правила продукційної системи були імплементовані в безпосередньо вимоги до програмного продукту, якіможуть бути використані в практиці постановки технічого завдання при розробці системи комплексної діджиталізації бізнес-процесів (на прикладі підприємств оптавої торгівлі). EN: The current level of digitalization of business processes requires an enterprise to develop a concept of optimal combination in order to use a set of software products for doing business in the most efficient way. The complexity of the process itself is seen in the complexity and versatility of the task, which complicates the process of making an informed choice. Participants in the process usually have a one-sided view of the requirements and conditions for the use of such software products (technical and economic components). This article summarizes the structure of this knowledge with the help of experts, builds a formal description of it, and creates a prototype of a product system based on the results obtained. Further, the obtained rules of the product system were implemented in the requirements for the software product, which can be used in the practice of setting technical specifications for the development of a system of integrated digitalization of business processes (on the example of wholesale trade enterprises).
Problems of choosing software for digitalization of business processes of wholesale and trade enterprises
Keywords: бухгалтерський облік; діджиталізація бізнес-процесів; прогрмне забезпечення; accounting; digitalization of business processes; software