Вплив штучного інтелекту на мікросередовище маркетингу та поведінку споживачів у сучасній роздрібній торгівлі - Пасько, Я. О.; Кушнір, Тарас Михайлович (Запоріжжя: ТДАТУ, 2025)
Розвиток технологій штучного інтелекту (ШІ) істотно трансформує маркетингове середовище підприємств, зокрема його мікросередовище, що визначає щоденну взаємодію між компанією та споживачем. Застосування алгоритмів персоналізації, динамічного ціноутворення, гейміфікації та інтелектуальної аналітики формує нові механізми прийняття споживчих рішень та генерує структурні зміни на ринку роздрібної торгівлі.
Keywords: штучний інтелект; маркетингове середовище