Технічне забезпечення збирання та післязбиральна обробка зернових в умовах господарства - Шабло, І. А.; Сіренко, Юлія Володимирівна; Горовий, Михайло Володимирович; Калнагуз, Олексій Миколайович (Запоріжжя: ТДАТУ, 2025)
Зернові культури є основою продовольчої безпеки України, адже вони становлять близько 60% загальної структури посiвних площ. Вiд ефективності збирання врожаю та пiслязбиральної обробки залежить економічна стабiльнiсть господарств, збереження якостi зерна та рiвень прибутковостi виробництва. В умовах сучасного господарства важливо мати належне технiчне забезпечення – комбайни, трактори, агрегати, транспортнi засоби та зерноочиснi комплекси, що забезпечують повний технологiчний цикл вiд збирання до зберiгання зерна.
Keywords: зернові культури; зернозбиральнi комбайни