Оптимізація виробничої структури для підвищення економічної ефективності виробництва продукції тваринництва: кваліфікаційна робота магістра ОПП 073 «Менеджмент» - Орманжи, Олександр Олександрович (Запоріжжя : ТДАТУ, 2025)
Сільське господарство є основою продовольчого забезпечення населення та важливим джерелом сировини для промисловості. Воно складається з двох ключових аспектів: продуктивних сил, до яких відносяться люди та засоби виробництва, і виробничих відносин, що регулюють взаємодію людей у процесі виробництва.Тваринництво відіграє ключову роль у забезпеченні населення продуктами харчування тваринного походження. Ефективність роботи галузі безпосередньо впливає на рівень споживчих цін на цю продукцію. Одним із основних способів підвищення ефективності виробництва є зниження собівартості продукції, на що суттєво впливають робочі раціони годівлі тварин.Рішення цього питання вимагає комплексного підходу, оскільки емпіричний підхід пов’язаний із значними витратами часу та коштів. Таким чином, оптимізація раціонів годівлі за допомогою економіко-математичних методів є актуальним і важливим завданням.
Keywords: сільське господарство; тваринництво; виробництво; обладнання; технічне обслуговування