Управлінська діяльність держави у сфері розвитку регіонів : кваліфікаційна робота здобувача ОС «Магістр» : спец. 281 Публічне управління та адміністрування ОПП «Публічне управління та адміністрування» - Войтович, Віталій Романович (Запоріжжя: ТДАТУ, 2026)
Актуальність теми обумовлюється тим, що сучасний розвиток територій є одним із ключових напрямів державної регіональної політики. Її основна мета полягає у створенні сприятливих умов для динамічного та рівноважного соціальноекономічного розвитку України та її регіонів, покращенні якості життя населення, а також забезпеченні гарантованого державою соціального захисту кожного громадянина незалежно від місця його проживання. Ефективне управління економічними системами вимагає постійного пошуку оптимальних варіантів гармонійного поєднання державних та ринкових механізмів і врахування різноманітних інтересів.
Keywords: діяльність держави; управління соціально-економічним розвитком територій