Фотосинтетична діяльність рослин гороху посівного залежно від технологічних прийомів вирощування - Капінос, Марина Володимирівна; Капинос, Марина Владимировна; Kapinos, Maryna (ОЛДІ-ПЛЮС, 2020)
Загальновідомо, що до 95% сухої речовини врожаю вирощуваних сільськогосподарських культур створюється за рахунок фотосинтезу – надзвичайно складного процесу синтезу органічних сполук із вуглекислого газу та води з використанням сонячної енергії за участю фотосинтетичних пігментів. Ці органічні сполуки становлять найбільш цінну частину врожаю, а тому врожайність усіх культур значною мірою зумовлюється розміром асиміляційного апарату та тривалістю активної діяльності листків.
Keywords: горох посівний; зернобобові культури; передпосівна обробка насіння мікроелементами; фотосинтетична діяльність рослин гороху посівного; сорт Глянс; сорт Отаман; сорт Девіз