Розвиток аналітичних компетентностей здобувачів вищої освіти засобами імітаційного моделювання - Зінов’єва, Ольга Геннадіївна; Zinovieva, Olha (Запоріжжя : ТДАТУ, 2026)
UA: У статті досліджено можливості використання імітаційного моделювання як засобу розвитку аналітичних компетентностей студентів спеціальності «Комп’ютерні науки». Розглянуто методичні підходи до організації освітнього процесу із застосуванням імітаційних моделей, а також визначено їх вплив на формування системного мислення, дослідницьких умінь та навичок прийняття рішень. Обґрунтовано доцільність використання імітаційного моделювання у професійній підготовці майбутніх ІТ-фахівців. /// EN: The article examines the possibilities of using simulation modeling as a means of developing analytical competencies of students majoring in Computer Science. Methodological approaches to organizing the educational process using simulation models are considered, and their influence on the formation of systems thinking, research skills, and decision-making abilities is determined. The expediency of using simulation modeling in the professional training of future IT specialists is substantiated.
Development of analytical competences of higher education students using simulation modeling Summary
Keywords: аналітичні компетентності; імітаційне моделювання; моделі; освітній процес; критичне мислення; analytical competencies; simulation modeling; models; educational process; critical thinking