Метод проектів у навчанні як засіб активізації пізнавальної діяльності учнів (на прикладі іноземної мови) - Лемещенко-Лагода, Вікторія Володимирівна; Лемещенко-Лагода, Виктория Владимировна; Lemeshchenko-Lagoda, Viktoriia (МДПУ, 2011)
Реформи в Україні обумовили нові тенденції щодо розвитку освіти. З'явилась нагальна потреба суспільства в творчих, діяльних і обдарованих, інтелектуально і духовно розвинених громадянах. Для того, щоб обдарована дитина повністю розкрила свої здібності, реалізувалася в житті необхідно створити певні умови у навчальному закладі. Таким чином, життя потребує кардинальної зміни педагогічної свідомості, інтенсивного пошуку ефективних засобів організації навчання і виховання дітей. Вирішення цих питань покладає велику відповідальність на сучасного вчителя, ставить серйозні вимоги до його педагогічної підготовки, володіння активними й інтерактивними методами навчання й виховання.
Keywords: ефективні засоби організації навчання; педагогічна підготовка; активізація пізнавальної діяльності; організована робота учнів на уроці; стимулювання активності учнів; критерії активізації пізнавальної діяльності; репродуктивний рівень; реконструктивний рівень; творчий рівень; метод проектів