Методичні підходи до оцінки фінансової безпеки підприємства - Гришко, Р. С. (My University, 2019)
У сучасних умовах господарювання підвищеної актуальності набувають питання забезпечення фінансової безпеки підприємств. Це пов’язано з нестабільними умовами здійснення господарської діяльності і, як наслідок, підвищеним рівнем фінансового ризику. Тому важливою передумовою успішного розвитку будь-якого підприємства є своєчасне визначення зовнішніх та внутрішніх загроз та нейтралізація, уникнення або зниження інтенсивності їх дії на фінансово-господарську діяльність підприємства. Це можливо лише на основі здійснення достовірної, своєчасної і всебічної оцінки рівня фінансової безпеки підприємства.
Keywords: фінансова безпека; управлінські рішення; фінансова стратегія