Агробіологічна оцінка сортів яблук для умов вирощування у Лісостеповій зоні України : дипломна робота ОР « Магістр»: спец. 201 Агрономія ОПП «Агрономія» - Денисенко, Олександр Леонідович (Запоріжжя: ТДАТУ, 2026)
В дипломній роботі наведено дані щодо вивчення наявної наукової інформацію про біологічні основи вирощування високих урожаїв яблуні високої якості. Досліджено адаптивні властивості сортів яблуні до абіотичних факторів та вивчено вплив агротехнологічних умов вирощування на урожайність яблук в умовах Лісостепу. Окрім цього дана оцінка сортових якостей різних плодів яблуні та надано економічну оцінку ефективності вирощування яблук різних сортів для умов лісостепової зони України.
Keywords: насадження яблуні; сортовий склад; абіотичні фактори; урожайність; ефективність вирощування