АНАЛІЗ ТЕПЛОВИХ АНОМАЛІЙ НА ТЕРИТОРІЇ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ МЕТОДАМИ СУПУТНИКОВОГО МОНІТОРИНГУ. - Ганчук, Максим Миколайович; Ганчук, Катерина Олександрівна; Шабанов, Д.І. (My University, 2024)
На основі даних FIRMS продукту MODIS (Terra, Aqua) було складено картосхему поширення пожеж по території Запорізької області в період 18-25.09.2024 року. Аналіз картосхеми дав змогу визначити особливості поширення пожеж в часі та просторі. В умовах ведення бойових дій застосування засобів супутникового моніторингу можна вважати чи не єдиним альтернативним способом отримання більш-менш достовірних даних.