Обробка сканованих зображень - Мацулевич, Олександр Євгенович; Вершков, Олександр Олександрович; Тетервак, Ілля Романович; Matsulevych, Oleksandr; Vershkov, Oleksandr; Tetervak, Illia (Запоріжжя : ТДАТУ, 2026)
UA: В роботі наведене порівняльний аналіз пакетної векторизації та ручного оцифрування отриманих зображень з повторним створенням моделей. Авторами зазначається, що векторизацію можна виконувати поступово, якщо це необхідно та можливо за умови, що є можливість збереження архів зображень в електронному вигляді. /// EN: The paper presents a comparative analysis of batch vectorization and manual digitization of the obtained images with repeated creation of models. The authors note that vectorization can be performed gradually, if necessary and possible, provided that there is a possibility of saving the image archive in electronic form.
Keywords: сканування зображень; векторизація; оцифрування зображень; цифрова модель; векторно-растрове редагування; image scanning; vectorization; image digitization; digital model; vector-raster editing