Обгрунтування параметрів системи надкронного дрібнодисперсного дощування плодових насаджень для кліматичних умов півдня України: пояснювальна записка до дипломної роботи здобувача СВО Магістр - Трифонов, Олександр (Мелітополь: ТДАТУ, 2021)
На даний час при землеробстві на території півдня України отримання вдалих врожаїв неможливо без зрошення. Бо ґрунт має великий дефіцит водного балансу, біля 75 %. Але через незадовільний стан насосного обладнання і зрошувальних машин в повному обсязі виконати зрошення неможливо. Рішенням цієї проблеми є проведення модернізації і ремонту існуючих зрошуючих систем. Для цього необхідно провести поточний контроль зносу існуючого обладнання методом ревізії і енергетичних витрат, при перевищенні допустимих значень зносу і завантаженості прийняти міри. Ці міру можуть бути, як і заміна обладнання на більш потужне, або ремонт існуючого також будівництво нових систем.
Keywords: землеробство; зрошення; фронтальне дощування