Опис до патенту на корисну модель № 118535 "Пристрій для координатного висіву насіння" - Тарасенко, Володимир Віталійович; Тарасенко, Владимир Витальевич; Tarasenko, Volodymyr (Державна служба інтелектуальної власності України, 2017)
Пристрій для координатного висіву насіння містить механізм висіву, що включає корпус у вигляді труби, забезпеченої напрямним конусом, ручкою і лункоутворювачем у вигляді стулчастого дзьоба, причому одна зі стулок жорстко закріплена на трубі, а інша встановлена з можливістю повороту, упор для ніг, закріплений на нерухомій стулці, механізм управління рухомою стулкою, що містить важіль, з'єднаний через тягу з пружиною. Крім цього, пристрій забезпечений додатковим механізмом висіву, причому обидва механізми висіву встановлені на координатній рамці з можливістю безступінчастого регулювання координатної сітки висіву і забезпечені калібруючими трубками, згідно з розмірами висівного матеріалу, що вставляють у корпус механізму висіву, та на координатній рамці встановлений рухомий координатний маркер.
Keywords: лункоутворювач; висів насіння; висівний матеріал; рухомий координатний маркер