Удосконалення системи автоматичного заповнення напірної мережі дощувальних машин - Мовчан, Сергій Іванович; Мовчан, Сергей Иванович; Movchan, Serhii (ТДАТУ, 2018)
UK: Напірні трубопроводи систем зрошування потребують постійного вдосконалення і відповідної уваги як до їх самих, так, і окремих їх елементів. Що є визначальним в роботі водогосподарського комплексу країни. Системи водопостачання, при забиранні води з поверхневих джерел, працюють в умовах пульсації швидкостей, значних втрат тиску і непродуктивних витрат води. Саме набір таких технологічних і технічних аспектів суттєво впливає техніко–економічні показники систем зрошування. Простота і надійність розробленої конструкції автоматичного заповнення напірної мережі визначає не лише актуальність, а практичне значення даного пристрою. З метою забезпечення надійності в роботі напірної трубопровідної мережі дощувальних машин запропоновано систему автоматичного наповнення напірної мережі, з використанням водоструминного із внутрішньою поверхнею що змінюється. Застосування розробленого технічного рішення сприяє підвищенню надійності та ефективності роботи напірних систем дощувальних машин, зменшує непродуктивні витрати і забезпечує мобільність в їх роботі. RU: напорные трубопроводы систем орошения требуют постоянного совершенствования и соответствующего внимания как их самих, так и отдельных их элементов. Что является определяющим в работе водохозяйственного комплекса страны. Системы водоснабжения, при заборе воды из поверхностных источников, работают в условиях пульсации скоростей, больших потерь давления и непродуктивных расходов воды. Именно набор таких технологических и технических аспектов существенно влияет на технико–экономические показатели систем орошения. Простота и надежность разработанной конструкции автоматического заполнения напорной сети определяет не только актуальность, а практическое значение данного устройства. С целью обеспечения надёжности в работе напорных трубопроводов дождевальных машин предложена система автоматического наполнения напорной сети, с использованием водоструйного аппарата, внутренняя поверхность которого изменяется. Использование разработанного конструкторского решения способствует повышению надёжности и эффективности работы напорных систем дождевальных машин, уменьшает непродуктивные потери и обеспечивает мобильность в их работе. EN: Pressure pipelines of irrigation systems require continuous improvement and appropriate attention both to their own, yes, and their individual elements. What is decisive in the operation of the country's water sector. Water supply systems, when collecting water from surface sources, operate in conditions of pulsation of velocities, significant losses of pressure and non–productive water consumption. The set of such technological and technical aspects is significantly influenced by technical and economic indicators of irrigation systems. The reliability and reliability of the developed design of automatic filling of the pipeline network determines not only the relevance but the practical value of this device. To provide reliable operation of pressure pipelines of sprinklers the system of automatic filling of the pressure network is proposed using the water jet apparatus which internal surface changes. The use of the design solution allows to increase the reliability and efficiency of the pressure system of sprinklers, reduces unproductive losses and ensures mobility in their operation.
Improvement of the system of automatic filling of the pressure network of rain–making machines
Совершенствование системы автоматического заполнения напорных сетей дождевальных машин
Keywords: насосна станція; дощувальна техніка; автоматизація; водоструминний апарат