Особливості висвітлення образу переселенця в сучасній українській поезії. - Устінов, В.Є.,студент (Харків: ХНПУ імені Г.С. Сковороди, 2023)
Сучасна українська поезія існує переважно в інтернеті, що дає можливість авторам текстів швидко записати свою реакцію на події реальності, часто не маючи напохваті листка паперу й ручки, а також охопити одночасно досить значну аудиторію читачів. Це свого роду уявний діалог з Іншим, тим, хто розуміє й відчуває те саме, тим, кого митці хочуть підтримати та від чийого імені виступають: «Поетам треба проговорити недомовлені голоси» (П. Коробчук, цитовано з телеграм-каналу. – В.У.).