Сучасні погляди на індивідуалізацію навчання обдарованої молоді - Шарова, Татьяна Михайловна; Sharova, Tetiana (My University, 2024)
UA: Стаття присвячена аналізу сучасних підходів до індивідуалізації освітнього процесу для обдарованої молоді. У дослідженні розглядаються новітні освітні технології та стратегії, що забезпечують оптимальний розвиток інтелектуальних та творчих здібностей здобувачів освіти. Особлива увага приділяється можливостям прискореного та поглибленого навчання, а також використанню інноваційних методів викладання. У статті досліджено важливість адаптації навчальних завдань до потреб і можливостей обдарованих здобувачів освіти, враховуючи їхні інтереси та індивідуальні стилі навчання. /// EN: The article is dedicated to the analysis of modern approaches to the individualization of the educational process for gifted youth. The study examines innovative educational technologies and strategies that ensure the optimal development of students' intellectual and creative abilities. Special attention is given to the possibilities of accelerated and in-depth learning, as well as the use of innovative teaching methods. The importance of adapting educational tasks to the needs and capabilities of gifted students is explored, taking into account their interests and individual learning styles.
Keywords: індивідуалізація навчання; обдарована молодь; освіта; індивідуалізація; освітній процес; інновації; individualization of learning; gifted youth; education; individualization; educational process; innovations