Екологічність організації, як спеціальна функція корпоративного екологічного управління - Неживенко, Т. С. (Мелітополь: ТДАТУ, 2019)
Сучасні організації створюють в загальній системі управління підсистеми корпоративного екологічного управління, які мають не тільки загальні (прогнозування, планування, контролювання та ін.), але й спеціальні функції. Спеціальні функції характеризують особливості конкретного суб'єкта чи об'єкта управління. До спеціальних функцій (механізмів) корпоративного екологічного управління належать: оцінка характеристик екологічності; оцінка характеристик життєвого циклу продукції; екологічне маркування і сертифікація; екологічний аудит; корпоративний екологічний маркетинг; інжиніринг; лізинг; екологічне страхування; екологічна модернізація виробничої системи
Keywords: екологічність; екологічне маркування; сертифікація; екологічний аудит; корпоративний екологічний маркетинг; інжиніринг; екологічне страхування; екологічна модернізація виробничої системи