Звіт про роботу наукової бібліотеки Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного за 2021 рік - (:unkn) unknown (наукова бібліотека, 2022)
Наукова бібліотека (далі – НБ) Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного (далі – ТДАТУ) є невід'ємною частиною інформаційного середовища університету, його ресурсним, комунікативним і соціально-культурним центром. Сучасні тенденції розвитку вищої освіти підвищують вимоги до вдосконалення традиційних бібліотечних процесів у закладах вищої освіти. У 2021 році діяльність Наукової бібліотеки була спрямована на розвиток інформаційного університетського середовища, що сприяє дослідженню, навчанню та викладанню. Бібліотека гнучко відреагувала на виклики, пов’язані з пандемію Covid 19, переведенням навчального процесу в Університеті на дистанційну форму. Нам вдалося організувати повноцінну роботу працівників при дистанційному обслуговуванні користувачів. Під час адаптивного карантину ми продовжили розвивати дистанційні послуги та запроваджувати нові сервіси. Основна діяльність Бібліотеки була спрямована на забезпечення повноцінної якісної інформаційної підтримки дослідницької діяльності, навчання та викладання дистанційно. На сучасному етапі активного розвитку й впровадження інноваційних технологій постійно зростає асортимент інформаційних послуг, що сприяє підвищенню якості бібліотечно-інформаційного сервісу, клієнторієнтованому підходу до організації обслуговування та використанню різних можливостей для втілення креативних ідей.
Keywords: формування інформаційної культури; обслуговування користувачів; інформаційно-бібліографічні послуги; соціокультурна діяльність; науково-бібліографічна робота; науково-дослідна робота; методична робота; інформаційно-ділові заходи; збереження друкованого фонду; електронний каталог; електронна бібліотека; Інституційний репозитарій; Веб-представництва; проектна діяльність; видавнича діяльність