3. Свідомий громадянин як основа підвищення ефективності державного управління у розв’язанні конфліктів - Вороніна, Юлія Євгенівна; Воронина, Юлия Евгеньевна; Voronina, Yuliia; Ортіна, Ганна Володимирівна; Ортина, Анна Владимировна; Ortina, Hanna; Єфіменко, Людмила Миколаївна; Ефименко, Людмила Николаевна; Yefimenko, Liudmyla; Гарбар, Г. А. (Ф. О. П. Однорог, 2020)
Процес управління конфліктом – це цілеспрямований вплив на динаміку конфлікту з метою розвитку чи руйнування тієї соціальної системи, до якої має стосунок даний конфлікт
Keywords: сучасне суспільство; конфліктологія; управління конфліктами; регулювання конфлікту; розв’язання конфлікту; прогнозування конфлікту; стимулювання конфлікту; управлінська діяльність; легітимізація конфлікту; інституціоналізація конфлікту; міжособистісні конфлікти; причини конфліктів