Сучасні системи оплати праці - Клімова, А. С. (ТДАТУ, 2018)
Одною з найважливіших складових організації діяльності будь-якого підприємства є оплата праці. Адже від оптимальної системи оплати праці залежить не лише життєвий рівень працівників, а й результати господарської діяльності підприємства загалом. Тому в ній зацікавлені як наймані працівники та роботодавці, так і держава. Дані обставини обумовлюють актуальність теми дослідження.
Keywords: оплата праці; тарифна система; системи оплати; система Хелсі; система Сканлона; емпіричні системи; система «Умпротейр»