Соціальне підприємництво як інноваційний вектор розвитку економіки України - Завадських, Ганна Миколаївна; Завадских, Анна Николаевна; Zavadskykh, Hanna; Тебенко, Віта Миколаївна; Тебенко, Вита Николаевна; Tebenko, Vita (My University, 2021)
В умовах невизначеності і загострення багатьох економічних і соціальних проблем ведеться пошук нових підприємницьких підходів, інноваційних бізнес-моделей та інструментів їх вирішення. Соціальне підприємництво є одним з таких ефективних інноваційних механізмів, оскільки поєднує соціальну місію організації з класичними бізнес-підходами та інноваційними ідеями і цілком спроможне вирішувати соціальні проблеми і сприяти розвитку країни. Використовуючи інноваційно-комерційні інструменти і ресурси соціальні підприємства, можуть сприяти розвитку економіки країни і формуванню громадянського суспільства. Саме соціальне підприємництво є тим інноваційним інструментом соціальних перетворень та стійкого розвитку громади.
Keywords: соціальне підприємництво; економіка; прибуток; соціальний капітал