Вплив соціального капіталу на розвиток об’єднань територіальних громад - Грицаєнко, Микола Ігорович; Грицаенко, Николай Игоревич; Hrytsaienko, Mykola (My University, 2017)
Реалізація важливих соціально-політичних функцій територіальних громад та ОТГ потребує оцінювання соціально-економічної ефективності їх функціонування відповідно до повноважень власних органів місцевого самоврядування. Пропонуємо застосування інтегрованого оцінювання на основі методу експертних оцінок, для чого необхідно сформувати групу експертів, які мають бути визнаними фахівцями у даній сфері, повинні мати широкий кругозір, ерудицію, бачити перспективи. Але для всебічної підтримки населення територіальної громади необхідно, щоб експерти мали незаплямовану репутацію та безумовний авторитет.
Keywords: соціальний капітал; система адміністративно-територіального устрою; рівень довіри; територіальні громади; інтегроване оцінювання; використання соціального капіталу; ОТГ; взаємовідносини; соціальні мережі