Історико-педагогічний аналіз проблеми підготовки вітчизняних інженерів для сільського господарства - Тітова, Олена Анатоліївна; Титова, Елена Анатолиевна; Titova, Olena (Дрогобич: ДДПУ ім. І.Франка, 2016)
Uk: Статтю присвячено історичному та педагогічному аналізу процесу становлення аграрної інженерної освіти в Україні. Поява та розвиток вітчизняної інженерної школи, з одного боку, були зумовлені певними подіями, які відбувалися у світовій науці та техніці, з іншого, – нерозривно пов’язані з аналогічними процесами у Європі та Росії. Результати аналізу дають змогу констатувати, що українська система підготовки інженерів для сільського господарства має давню історію, а також представлена видатними інженерами та педагогами, досвід яких викликає певний інтерес сучасних науковців. En: The article is devoted to the historical and pedagogical analysis of formation of agrarian education in Ukraine. On the one hand, appearance and development of domestic engineering school were caused by definite events which were taking place in the world science and engineering. On the other hand, Ukrainian process is closely related to the same in Europe and Russia. The results of the analysis show that the system of agricultural engineers training in Ukraine has its own history. There were plenty of outstanding engineers and educators. Their experience is of great interests among present-day researchers.
Historical and pedagogical analysis of agrarian engineers training in Ukraine
Keywords: підготовка інженерів; інженерна школа; інженер сільського господарства; сільгоспмашинобудування; технічний університет