Проектування виробничого підрозділу технічного сервісу сільськогосподарської техніки в майстерні товариства з обмеженою відповідальністю «Отрада-Агро» Новотроїцького району Херсонської області: пояснювальна записка до дипломної роботи здобувача СВО Магістр - Михальчук, Максим (Мелітополь: ТДАТУ, 2021)
Для проектування виробничого підрозділу технічного сервісу сільськогосподарської техніки Новотроїцького району Херсонської області було розроблено наступне: 1. Сформована структурна схема технічного сервісу в агропромисловому комплексі. Яка актуальна для використання при технічному сервісі техніки фермерських господарств. 2. Недостатня ефективність загрузки майстерні дозволяє запровадити закінчене виробництво. Актуальним є впровадження виробництва технічного сервісу сільськогосподарської техніки фермерських господарств. 3. Проведена організація виробничого процесу з виробництва технічного сервісу сільськогосподарської техніки фермерських господарств. Розраховано кількість виробничих працівників, що склала 9 чоловік для додаткових робіт. 4. Визначено місце раціонального розташування виробничого підрозділу технічного сервісу для Новотроїцького району Херсонської області - с. Отрадівка. 5. Підібрано основне та допоміжне обладнання для майстерні за допомогою багатокритеріального аналізу. 6. З метою зниження травматизму і захворювань в роботі наведені вимоги безпеки до виконання ремонтних робіт, організації робочих місць. Виконані розрахунки заземлення. Розроблена карта організації робочого місця мийника. 7. Аналіз виконаних розрахунків показує, що пропоноване проєктування виробничого підрозділу технічного сервісу сільськогосподарських машин фермерських господарств дозволить знизити собівартість, наприклад МТЗ- 80, (18955 грн.) окупить себе менше року після впровадження.
Keywords: техсервіс; ремонтно-обслуговуюча база; стратегія технічного сервісу; ремонт машин; устаткування; пожежна безпека; економічний ефект