Патент на корисну модель № 24161 "Рульова колонка транспортного засобу" - Бондар, Андрій Миколайович; Бондарь, Андрей Николаевич; Bondar, Andrii; Петров, Віктор Олексійович; Петров, Виктор Алексеевич; Petrov, Viktor; Лубяний, М. М.; Петров, А. О. (My University, 2007)
Корисна модель відноситься до транспортного машинобудування, зокрема, до конструкції рульових колонок. Відома рульова колонка транспортного засобу складається з рульового колеса, задньої частини рульового вала, енергопоглинаючого елемента, передньої частини рульового валу, муфти та механізму рульового керування [А.С. СРСР №839813 МКИ3 B62D1/18, 1981]. Недоліком відомої рульової колонки є те, що вона не забезпечує зміну передатного відношення, а також має незначний термін служби внаслідок того, що всі елементи знаходяться в напруженому стані
Keywords: транспортне машинобудування; конструкція рульової колонки; рульове колесо; рульовий вал; енергопоглинаючий елемент; муфта; механізм рульового керування