Енерго-екологічні аспекти використання біопалива - Журавель, Дмитро Павлович; Журавель, Дмитрий Павлович; Zhuravel, Dmytro (ТДАТУ, 2008)
Забезпечення енергетичної незалежності держави являється стратегічною задачею підвищення рівня життя суспільства в цілому. Із аналітичної записки заступника директора департаменту альтернативних джерел енергії та енергоефективних проектів В. Калініченко «Про стан використання біодизеля та біоетанолу в світі та Україні» слідує, що відповідно до Енергетичної стратегії України на період до 2030 року, яка схвалена розпорядженням Кабінету Міністрів України від 15.03.06 р. № 145-р, загальний річний технічно-досяжний енергетичний потенціал відновлюваних джерел енергії України в перерахунку на умовне паливо становить біля 79 млн. т у.п., в тому числі 63 млн. т у.п. – за рахунок освоєння альтернативних джерел енергії, 16 млн. т у.п. − за рахунок використання позабалансових (вторинних) джерел енергії.
Keywords: біопаливо; біодизель; енергія; біомаса; енергетичний ринок