Обґрунтування кінематичних параметрів скоби плуга для викопування саджанців плодових культур - Караєв, Олександр Гнатович; Караев, Александр Игнатьевич; Karaiev, Oleksandr; Матковський, Олександр Іванович; Матковский, Александр Иванович; Matkovskyi, Oleksandr (My University, 2017)
UK: Наведена методика визначення кінематичних параметрів роботи скоби плуга ПВС-1 для викопування саджанців плодових культур. Отримано залежності швидкості та прискорення викопувальної скоби від часу руху ґрунту по її поверхні, які визначають режим роботи скоби з підкиданням ґрунту та кореневої системи саджанців.

The method of determination of kinematic parameters of work of the plow plunger ПВС-1 for the digging of seedlings of fruit crops is given. Dependence of velocity and gravity of the digging stack on the time of movement of the soil on its top, which determine the mode of operation of the staple with the throwing of the soil and root system of seedlings, are obtained.
the substantiation of the kinematic parameters of the oscillations of the digging clip of excavating plough peg-1
Keywords: скоба плуга; параметри скоби; плуг; викопувальний плуг; викопувальна скоба; викопування саджанців; режими коливань; надійність плуга